آموزش عیب یابی گیربکس

آموزش عیب یابی گیربکس

مدیر سایت

خودروها برای حرکت نیاز به یک عامل تولید کننده نیرو و یک عامل انتقال دهنده آن نیرو دارند که این تولید کننده نیرو، موتور یا پیشرانه می‌باشد؛ انتقال دهنده یک سیستم در خودرو است که از 3 بخش اصلی کلاچ، گیربکس و دیفرانسیل، تشکیل شده است؛ این سیستم، عمل انتقال نیرو را از موتور به چرخ‌ها به صورت پیوسته، انجام می‌دهد. در بین سه بخش اصلی سیستم انتقال دهنده نیرو، بخش گیربکس یا جعبه دنده از اهمیت بسیاری برخوردار می‌باشد. در این مقاله ما به معرفی جعبه دنده و همینطور آموزش عیب یابی گیربکس خواهیم پرداخت.

 

گیربکس یا جعبه دنده چیست؟

گیربکس (جعبه دنده)

پیش از آموزش عیب یابی گیربکس خودرو، باید بدانید که اصلاً گیربکس یا جعبه دنده چیست. گشتاورد یا همان نیروی تولیدی توسط موتور، باید متناسب با نیاز ماشین به چرخ‌ها منتقل شود؛ وظیفه کنترل و تنظیم نیروی تولید شده توسط موتور، بر عهده جعبه دنده یا همان گیربکس می‌باشد؛ به صورت کلی، این گیربکس است که به ما این اجازه را می‌دهد که بسته به نیاز خود به هنگام رانندگی، سرعت خودرو را کم یا زیاد کنیم.

هر موتوری قادر به تولید میزان مشخصی از نیرو برای حرکت می‌باشد، ولی گیربکس می‌تواند کاری کند که بدون بالا رفتن دور موتور و گشتاورد، ما به سرعت دلخواهمان برسیم، این همان ویژگی‌ای است که باعث شده تا این قطعه از اهمیت بالایی برخوردار شود.

گیربکس علاوه بر وظیفه کنترل نیرو، وظایف دیگری نیز بر عهده دارد:

  • تنظیم جهت حرکت ماشین: با استفاده از گیربکس می‌توان خودرو را به جلو و عقب حرکت دارد و در واقع، می‌توان قدرت حرکت خودرو را معکوس کرد.
  • کار کردن موتور بدون حرکت ماشین: در برخی از موارد مانند زمان‌هایی که خودرو به مدت طولانی در هوای سرد بوده است، نیاز است که موتور ماشین فعال شود، بدون آنکه خودرو حرکت کند؛ گیربکس می‌تواند انتقال نیرو از موتور به چرخ‌ها را کنترل کند، پس می‌تواند به هنگام روشن بودن موتور، نگذارد هیچ نیرویی به چرخ‌ها منتقل شود.
  • پیشگیری از سرعت‌های ناخواسته: در سربالایی یا سرازیری، امکان دارد که سرعت از کنترل خارج شود؛ گیربکس به راننده اجازه کنترل کامل ماشین را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

 

بیشتر بخوانید: آموزش تعمیر موتور TU5

 

نحوه عیب یابی گیربکس خودرو

آموزش عیب یابی گیربکس خودرو

تمامی رانندگان خودرو حداقل یکبار با مواردی مانند نشتی روغن زیر ماشین، صدای وزوز اتوموبیل، بوی سوختگی، جا نرفتن دهند و این چنین موارد، مواجه شده‌اند؛ تمامی این مشکلات از جعبه دنده می‌باشد که در ادامه ما، تمامی عوامل خرابی جعبه دنده را به شما توضیح خواهیم داد:

1. صدای خرخر گیربکس

ساده‌ترین و رایج‌ترین نشانه‌ای که به واسطه آن می‌توان موتجه شد که گیربکس دچار مشکل شده است، صدای خرخر گیربکس می‌باشد؛ صداهایی مانند خرخر یا زوزه کشیدن گیربکس، از جمله صداهایی هستند که به هنگام خرابی گیربکس، شنیده خواهند شد و دلایل اصلی شنیدن این صداها عبارت‌اند از:

  • خرابی ساعت گیربکس
  • خرابی صفحات داخلی کلاج
  • کمبود روغن

2. حس بوی سوختگی در خودرو

روغن گیربکس، علاوه بر کاهش اصطحکاک و جلوگیری از فرسایش قطعات مکانیکی ماشین، به خنک سازی این سیستم نیز کمک بسیاری می‌کند، در صورتی که در خودرو خود، بوی سوختگی را احساس می‌کنید، بهتر است که روغن گیربکس را چک و در صورت نیاز تعویض کنید.

3. نشتی روغن گیربگس از زیر ماشین

حرارت موتور خودرو می‌تواند تا 200 درجه فارنهایت نیز برسد که این دما می‌توانند در طول زمان، سخت‌ترین فولادها نیز دچار مشکل کند و باعث نشتی روغن گیربکس شوند؛ روغن گیربکس می‌تواند از بخش‌های زیر نشت کنند:

  • پمپ انتقال دهنده
  • تمامی درزگیرها (به ویژه واشر تشت)
  • خطوط انتقال دهنده

4. دنده به سختی جا می‌رود

در صورتی که دنده به راحتی جا نرود، شما با مشکل جدی مواجه هستید که در برخی موارد خاص، می‌تواند باعث بروز حادثه‌های خطرناک نیز بشود؛ از دلایل اصلی سخت جا رفتن دنده:

  • عملکرد نادرست دنده‌ها
  • کارکرد نادرست سنسورهای الکترونیکی
  • کاهش واسکازین گیربکس

 

بیشتر بخوانید: آموزش تعمیر موتور خودرو

 

5. روشن شدن چراغ گیربکس

چراغ گیربکس

برای عملکردهای مختلف خودرو، در روبروی راننده، چراغ‌هایی تعبیه شده که یکی از این چراغ‌ها برای گیربکس می‌باشد؛ در صورتی که گیربکس دچار مشکلی شود، این چراغ روشن خواهد شد ولی باید توجه داشته باشید که همیشه نمی‌توان روی چراغ گیربکس حساب کرد.

6. بالا رفتن غیر طبیعی دور موتور و لرزش خودرو

در صورتی که دور موتور به صورت غیر طبیعی بالا می‌رود و خودرو دچار لرزش شده است، بهتر است که گیربکس خود را بررسی کنید، چون می‌تواند نشان از کم بودن روغن گیربکس باشد؛ به صورت کلی، این مشکل می‌تواند دو علت داشته باشد:

  • فرسودگی قطعات داخلی
  • کافی نبودن روغن گیربکس

7. خودرو حرکت نمی‌کند، در حالی که روی دنده است

در صورتی که ماشین (معمولی یا دنده اتومات) شما در دنده باشد ولی حرکت نکند، می‌تواند 3 علت کلی داشته باشد:

  • شکستن دریچه مخصوص
  • کاهش سطح روغن
  • نشتی روغن گیربکس

8. اتومبیل قدرت کافی برای حرکت ندارد

در صورتی که موتور شما به خوبی کار می‌کند ولی ماشین، قدرت کافی برای حرکت ندارد، می‌توان مشکل از سیستم جعبه دنده یا گیربکس خودرو شما باشد؛ در صورت بروز هر یک از مشکلات زیر برای گیربکس، خودرو قدرت کافی برای حرکت را بدست نخواهد آورد:

  • از کارافتادگی قطعات داخلی گیربکس
  • بیش از حد داغ شدن گیربکس
  • عدم رسیدن روغن به قسمت‌های مختلف گیربکس

9. خلاص شدن خود به خودی دنده

دنده خود به خود خلاص می‌شود

در صورتی که دنده خودرو لیز می‌خورد و به صورت خودکار خلاص می‌شود، می‌تواند باعث شود که سیستم خودرو به خوبی کار نکند و خدایی نکرده دچار تصادف شوید؛ اصلی‌ترین بروز این مشکل، خراب شدن گیربکس می‌باشد که حتماً باید به یک تعمیرکار مجرب و متخصص مراجعه کنید.

 

بیشتر بخوانید: جلوبندی سازی در شهریار

 

پیشگیری از خرابی گیربکس

با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه می توانید از خرابی گیربکس خود جلوگیری کنید. این اقدامات عبارتند از:

  • تعویض منظم روغن گیربکس: روغن گیربکس را طبق توصیه سازنده خودرو تعویض کنید.

  • رانندگی با احتیاط: از رانندگی با سرعت زیاد و دنده معکوس خودداری کنید.

  • عدم بارگیری بیش از حد خودرو: از بارگیری بیش از حد خودرو خودداری کنید.

  • سرویس دوره‌ای: خودرو خود را به طور منظم به مکانیک ببرید تا سرویس دوره‌ای شود.

  • با انجام این اقدامات می توانید عمر گیربکس خود را افزایش دهید و از هزینه های تعمیر آن جلوگیری کنید.

 

دوره آموزش عیب یابی گیربکس پراید

در سایت تکنیکار، انواع آموزش عیب یابی گیربکس وجود داری که یکی از همین دوره‌ها، دوره آموزش عیب یابی گیربکس پراید می‌باشد؛ در صورتی که صاحب یک پراید هستید و می‌خواهید خودتان بتوانید مشکلات گیربکس پراید را عیب یابی کنید، می‌توانید از دوره‌های تخصصی مجموعه تکنیکار استفاده نمایید.

 

دوره آموزش عیب یابی گیربکس پژو

یکی از دوره‌های آموزش عیب یابی گیربکس در سایت تکنیکار، دوره آموزش عیب یابی گیربکس پژو می‌باشد؛ مسلماً نحوه عیب یابی و تعمیر گیربکس خودروهای مختلفی تا حدودی متفاوت می‌باشند؛ صاحبین خودروهای خانواده پژو، می‌توانند از این دوره استفاده کنند تا بتوانند به صورت حرفه‌ای، مشکلات گیربکس پژو خود را عیب یابی کنند.

 

دوره آموزشی تعمیر گیربکس خودرو

جدا از آموزش عیب یابی گیربکس خودرو، باید یاد گرفت که چگونه پس از عیب یابی، گیربکس را تعمیر کرد؛ در سایت تعمیرگاه تکنیک، جدا از آموزش عیب یابی، به شما نحوه تعمیر گیربکس را نیز آموزش خواهیم داد؛ شما می‌توانید با دوره آموزشی تعمیر گیربکس خودرو، به صورت حرفه‌ای، گیربکس خودرو خود را تعمیر نمایید.

نتیجه گیری

در این مقاله شما با نحوه عیب یابی گیربکس خودرو به صورت کلی آشنا شده‌اید، شما می‌توانید از دوره‌های آموزشی تعمیرگاه تکنیک جهت یادگیری تخصصی عیب یابی گیربکس خودروهای مختلف استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با تعمیرگاه تکنیکار بهترین تعمیر گیربکس اتومات در شهریار تماس حاصل نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاه
0 نظر تاکنون ارسال شده است